nieuws

Corona maatregelen - Wij zijn geopend!

Corona maatregelen Slijterij Frans Muthert

 

MAATREGELEN CORONA VIRUS – WIJ ZIJN GEOPEND!

Onze winkel blijft gewoon open volgens de normale openingstijden! Helaas moeten de horeca bedrijven en sport kantines sluiten. Dit zal veel van onze relaties treffen en wij leven enorm mee met deze bedrijven de komende weken.
Helaas zal ons bedrijf als toeleverancier ook getroffen worden. Wij hopen uiteraard dat jullie onze winkel blijven bezoeken. Onze bezorgingsdienst is operationeel (dinsdag t/m zaterdag), dus schroom niet om ons te bellen op 0599 613121 of te mailen via ons contact formulier, en wij bezorgen gratis aan huis (leverdagen en -tijden in overleg).

Wij treffen de volgende maatregelen voor de veiligheid van onze klanten en medewerkers:

  • Wij houden de gezondheid van ons personeel goed in de gaten volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM.
  • We houden vast aan onze strenge hygiëne voorschriften.
  • We maken alle deurklinken, toetsenborden, kassa, pinautomaat, etc. extra goed schoon.
  • We schudden sowieso al geen handen maar verwelkomen je met een glimlach :)

Hoe kunnen je ons in deze onzekere tijden helpen?

  • Betaal met de pin.
  • Blijf even buiten wachten als er meer dan 10 personen in de winkel staan.
  • Houdt afstand van elkaar, ongeveer 1,5 meter.
  • Heb je ziekteverschijnselen? Mijd dan de winkel en vraag een ander een boodschap voor je mee te nemen of contact ons mbt bezorging.

 
Tot slot,
KOOP, EET EN BESTEL LOKAAL!
 

Tags:

NIEUWS! Slijterij Frans Muthert wordt Chichibu Offical Store

MUSSELKANAAL – Slijterij Frans Muthert in Musselkanaal is benoemd tot één van de vier Chichibu Official Stores in Nederland. Dat heeft importeur Salud Distribution vorige week bekend gemaakt tijdens een diner en proeverij in het Okura Hotel in Amsterdam. Samen met collega’s in Sint Oedenrode, Sluis en Bergen op Zoom is Muthert nu één van de vier winkels in Nederland die dit Japanse whiskymerk gaat verkopen.

Chichibu is een relatief jong whiskymerk uit de regio Saitama in Japan. Het merk was de afgelopen weken en maanden volop in het nieuws, onder meer omdat het door het beroemde Forbes Magazine werd uitgeroepen tot snelst groeiende Japanse whiskymerk. Er is slechts weinig voorraad die Europa bereikt en dus zal de beschikbaarheid ook de komende maanden schaars zijn. Muthert verwacht echter wel dat Chichibu op lange termijn beschikbaar zal zijn voor veel meer liefhebbers. 
De eerste batch, de Chichibu Intergalactic Series, die eveneens in Amsterdam onthuld werd, was echter al op voorhand uitverkocht. De hype rondom deze set van twee was zo groot dat Muthert tot deze week werd platgebeld door fans van over de hele wereld. Deze set, die exclusief voor Oostenrijk en Nederland is gemaakt, was zo gewild dat verschillende mensen telefonisch en per mail zelfs het dubbele boden. Helaas voor hen was de schaarse voorraad al gereserveerd voor diverse klanten die er op tijd bij waren.

Slijterij Frans Muthert wordt Chichibu Offical Store

De Chichibu Intergalactic Series in de winkel bij Slijterij Frans Muthert

NIEUW: Knoalster Itjeboie!

De Knoalster Itjeboie is een aardbeien likeur op basis van verse Hollandse aardbeien. Een lokale specialiteit van Slijterij Frans Muthert gebotteld op 15% in een 50cl fles. Lekker als likeurtje, in cocktails, over ijs, etc. Vanaf nu verkrijgbaar in de winkel!

 

Frans Muthert Knoalster Itjeboie Aardbeien Likeur

Meer in Musselkanaal!

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Ondernemersvereniging Musselkanaal in Westen Fashion Mail hebben verschillende ondernemers uit Musselkanaal promotiefilms vertoond, waarin zij aan het publiek willen laten zien dat er méér te vinden is in Musselkanaal. Uiteraard mag uw Vakslijter Slijterij Frans Muthert hier niet ontbreken!

 

Tags:

Persbericht: Slijterij Frans Muthert ontvangt predicaat hofleverancier

Musselkanaal, 31 augustus 2018. Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan Slijterij, Wijnhandel en Whisky Specialist Frans Muthert. Tijdens het jubileum feest van het in 1918 opgerichte bedrijf dat deze maand zijn 100-jarig jubileum viert zal vanavond, vrijdag 31 augustus, locoburgemeester Johan Hamster van de Gemeente Stadskanaal het predicaat en bijbehorende wapenschild uitreiken aan de familie Muthert.

“Het predicaat is een belangrijke blijk van waardering voor 100 jaar ondernemerschap” aldus eigenaar Aeilke Muthert. “We zijn hier als familie en bedrijf enorm trots op deze kroon op ons werk”. Naast de uitreiking van het predicaat hofleverancier presenteert de familie deze avond ook een speciaal glossy magazine ter ere van 100 jaar Frans Muthert evenals een tweetal speciaal voor het bedrijf gebottelde jubileum whisky’s.

Familie Muthert bij uitreiking predicaat hofleverancier

Oprichting
In augustus 1918 begint koopman Aeilke Muthert voor zichzelf als ‘Grossierderij in Koloniale waren, Gedistilleerd en Haringinleggerij’ aan de Schoolstraat 48 in Musselkanaal. Na de Eerste Wereldoorlog wordt er druk handel bedreven langs het kanaal en wordt het bedrijf uitgebreid met grossierderij ‘Het Noorden’ waarmee de rol van de grossiers uit Groningen wordt overgenomen. 

Vanaf 1942 helpt de jongste zoon Frans Hendrik mee in de zaak waarna hij het bedrijf vervolgens met zijn vrouw, Ina Muthert-Homan overneemt van zijn ouders. De winkel wordt een zelfbedieningszaak en een zelfstandige slijterij. Door de komst van de grote supermarkten begin jaren zeventig besluit Frans zich te gaan specialiseren als ‘groot- en kleinhandel in sterke, zwak alcoholische en alcoholvrije dranken’. Hij verandert de naam van het bedrijf tevens in Slijterij Frans Muthert.

In 1977 overlijdt Frans Muthert aan de gevolgen van longkanker en zetten zijn vrouw en, op dat moment studerende, zoon Aeilke Muthert jr. de zaak voort. De winkel wordt een zelfstandige slijterij met veel aandacht voor wijn, bier en cadeaus. In de laatste 10 jaar neemt ook de belangstelling voor whisky snel toe en positioneert de slijterij zich eerst als regionale en later ook als landelijke specialist. 

In 2013 wordt whisky webwinkel Dramtime.nl gelanceerd en sinds 2017 is ook de vierde generatie in de persoon van Tom-Roderick Muthert onderdeel van het bedrijf. In de laatste jaren is Slijterij Frans Muthert onder de naam Dramtime.nl bekend en actief in meer dan 50 landen. Het dynamische familiebedrijf focust zich niet alleen op de slijterij, wijnhandel en webwinkel maar ook op relatiegeschenken, proeverijen en festivals.

Tags:

Abonneren op nieuws